Митническите служители на Капитан Андреево откриха 24 396 грама сребърни и 1619 грама

...
Митническите служители на Капитан Андреево откриха 24 396 грама сребърни и 1619 грама
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни златни и сребърни накити възлизащи на над 320 000 лева на “Капитан Андреево“

Митническите чиновници на " Капитан Андреево "   откриха 24 396 грама сребърни и 1619 грама златни накити  при две обособени инспекции на рейсове, влизащи в страната от Турция, оповестиха от Агенция " Митници ".
Прочетете още
При един от случаите на 4 август  рейс със сръбска регистрация  пристига на пункта на входящо трасе в страната по маршрут от Турция за Сърбия. Екипажът на рейса от двама водачи и стюард, както и всички пасажери, са декларирали в зоната за митнически надзор, че нямат нищо за обявление.



При осъществената митническа инспекция на транспортното средство, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват във фабрична празнина в арматурното табло на рейса четири полиетиленови пакета с произведения от жълт и бял метал.

Установено е, че пакетите съдържат 1619 грама бижутерски произведения от  14-каратово злато - проба 585 и 2620 грама сребърни украшения -  проба 925 на стойност  169 525 лв..



Установено, че са благосъстоятелност на стюарда на рейса - сръбски жител. Другият случай на открити контрабандни бижутерийни произведения е от 6 август, когато на пункта идва рейс с турска регистрация, ръководен от турски жител.

В транспортното средство пътували от Турция през България за Сърбия седем пасажери и втори водач. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрична празнина в една от стените на помещението за отмора за водачите са открити 60 пакета с бижутерийни произведения от бял метал - пръстени, обеци, гривни, синджири, медальони, огърлици .



Според осъществената от вещото лице експертиза откритите украшения са сребърни проба 925 с тегло 21 776 грама и са на стойност 152 432 лв.. Контрабандните общо 26 015 грама златни и сребърни произведения на стойност  321 957 лв. са арестувани. 

По случаите се водят следствия под надзора на прокуратурата. На стюарда - сръбски жител и на водача - турски жител,  са повдигнати обвинявания.



 
 
 
 
 
 
 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР